Joyzine.se


Fem korta

Carl Carlsson

Carl Carlsson

Fem korta frågor till Carl Carlsson, aktuell med debutsingeln Om du är ett monster kan jag vara ditt offer...

Om du är ett monster kan jag vara ditt offer, det låter ganska dramatiskt. Berätta om solodebuten, bör den betraktas som ett drama?
Jag gillar drama. Musiken behöver drama för att bli intressant. Men låten i sig handlar om att slänga bort allt man är för någon även om man vet att hon bara kommer äta en och sen lämna en som ett kadaver. Det kanske låter dramatiskt, men just där och då känner man sig mest platt. Men det öppnar ju upp för något nytt.

Vill man vara riktigt kategorisk och genrecynisk kan man lätt sortera in dig i ett post-Håkan Hellström-fack, vad gör, enligt dig själv, att du utmärker dig som soloartist?
Det är väl ändå något bra. Håkan är ju det bästa vi har i Sverige. Men om Håkan har The Smiths och Rolling Stones så har jag The Smiths och Pet Shop Boys eller Paul Simon. Sen är jag inne på 90-talets Orup, Scocco, LeMarc. Jag har inga indiepretentioner. Jag vill att musiken ska kännas som en Disneyfilm.

Du agerar inom en skapligt textbaserad genre, hur viktig är texten? Och vad vill du berätta?
Melodi och energi är viktigast, sen texten. Ofta skriver jag texten ganska internt till någon men på ett sätt som jag hoppas många kan relatera till. Jag gillar tidlösa texter, jag kommer aldrig skriva om samtida fenomen som facebook. Det ska kännas precis lika aktuellt när jag sjunger texten om tio år.

Vad följer nu på den här låten, albumdebut runt hörnet? Fler singlar?
Jag hoppas ju att många ska gilla det här så jag får fortsätta. Jag har material till en skiva och jag känner mig redo att göra den nu. Men jag kan inget om pr och företagande och sånt så den biten måste någon som vill tjäna pengar på mig sköta. Mitt liv har aldrig handlat om något annat än musik och någon form av sökande efter kärlek. Jag vill viga all min tid till det nu. Just nu ligger ju livet lite i händerna på massmedia.

Vilka tre artister skulle du helst vilja se göra coverversioner av din singel?
Kite - jag gillar deras släpiga sång och det skulle bli en bra dansversion på min låt.
Mauro Scocco - eller GES men jag gillar ju synthestetiken från Sarah. Det skulle klä min låt.
Castet från Lejonkungen - Om jag hade haft resurserna hade jag gjort min låt som Snart Är Det Jag Som Är Kung. Så mäktig produktion.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2012-02-10
Foto: Birds Will Sing For You
Hemsida: carlcarlssonmusic.com

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner