Joyzine.se


Recension - Live

Bouncing Souls
West Coast Riot, Göteborg
2009-06-25
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-28
Hemsida: www.bouncingsouls.comDet är första gången veterangänget står på svensk mark när de tar klivet upp på West Coast Riots minsta scen och det känns som om det är åtminstone några år försent. Bouncing Souls är ingen vital ungdomsorkester längre och ser märkbart trötta ut redan efter några låtar. Greg Attonito må se ut precis som vår inhemske John ME kommer se ut om några år, när åldern fått göra sitt, men rösten är inte därefter. Flera gånger om svajar sångaren på tonerna och ger stilig rosa skjorta och slips till trots inget vidare intryck.

Det är emellertid inget som får Sick Of It Alls gitarrist Pete Koller att misströsta. Han står vid sidan av scenen och skrålar med i låt efter låt, uppenbart lycklig över att få se Bouncing Souls på svensk mark. Och så pjåkigt är det ändå inte. Herrarna växer in i spelningen och även om de i jämförelse med många andra band på den här festivalen framstår som en aning amatörmässiga (efter alla dessa år lirar de fortfarande inte helt tight och känns faktiskt bortkomna på scenen) växer också intrycket.

Anledningen till att Bouncing Souls inte blev något av de skateaktiga band som breakade hårdast finns säkert att finna i att de inte är ett utsökt liveband, men det finns ändå en lång rad riktigt fina låtar i repertoaren och de lyfter spelningen till en anständig nivå. Första Sverige-spelningen någonsin hade kunnat vara roligare och Attonito hade kunnat säga något festligare än att vädret är fint och landet vackert, men det är trots allt kul att de slutligen letade sig hit.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

West Coast Riot 2009
Bouncing Souls (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner