Joyzine.se


Recension - Skiva

Benighted
Identisick, 2006
Skivbolag: Adipocere
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-03-21
Hemsida: www.staybrutal.com

Det är ytterst få band som klarar att spela otroligt teknisk death metal och samtidigt ha ett infernaliskt rocksväng. Benighted är dock ett av de gäng som verkligen lyckas. Jag snackar absolut inte om någon death n’roll a la Entombed här. Fransmännen i Benighted spelar furiös dödsmetall och meckar så att inälvorna sprutar, men det svänger samtidigt något enormt.

På ”Identisick” blandas och ges det friskt inom ramarna för gruppens sound. Grindpartier staplas på fläskbreak och bisvärmsriffen viner runt öronen. Den största gemensamma nämnaren är att det är fantastiskt tekniskt. Utan att bli navelskådande. Det är väl i och för sig inte meningen att man ska bli glad av dödsmetall. Men jag blir glad av att det uppenbarligen finns band som kan spela brutal och teknisk döds utan att bli stela eller långtråkiga. ”Identisick” bjuder hela tiden på nya hemligheter att upptäcka.

För det mesta brukar det vara svårt att urskilja vad death metalsångare gurglar om. Med texthäfte i hand brukar det dock klarna. Det gör det aldrig på ”Identisick”. Hur mycket texthäfte man än har är det störtomöjligt att urskilja vad Julien Truchan sjunger när han tar till sina köttigaste growls. Jobbigt tycker förmodligen vissa, förbannat coolt tycker jag. I alla fall i det här fallet.

Jag tror bestämt att jag dömde ut den franska metalscenen i en annan recension för ett tag sedan. Det börjar nog bli dags att äta upp det uttalandet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

De bästa skivorna 1999
Benighted (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner