Joyzine.se


Recension - Live

The Drums
Way Out West, Göteborg
2010-08-14
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2010-08-16
Hemsida: www.thedrums.com

Prognosen sade regn, hela helgen. Alla vet vad regn kan göra med en festival. Framförallt en festival belägen i en skog, även om det i detta fall rör sig om en central stadsskog. Det blir inget vidare. Istället för regn är det sol. Fantastiskt sensommarväder. Och vad blir man sugen på när det är fantastiskt sensommar väder? Att gå och surfa förstås. Let’s Go Surfing heter sommarens stora visselhit (vad är det egentligen med den grejen?), upphovsmännen kallar sig för The Drums och kommer från Brooklyn New York. Det blir inte mer indiekreddigt än så.

Förra årets upplaga av Way Out West hade ett Vampire Weekend som stod för det hoppiga, glättiga, i år tillfaller uppgiften ett gäng trummor – resultatet blir något liknande. Det är förbannat trevligt att lyssna till The Drums. Det är inga krusiduller, på med reverben, på med pop-outfiten (randigt någon?) och studsa omkring för glatta livet på scenen. Ibland är det precis lagom.

Men ska man vara analytisk och kritisk, och det ska man förstås, märks det tydligen att The Drums är ett band som fortfarande har lite att fila på när det kommer till sitt låtskriveri. Att gå och surfa, jovisst, den kommer som explosiv sista låt, är helt i sin ordning, men många av övriga låtar känns mer eller mindre som utfyllnad. De bidrar med en ungdomlig och somrig känsla, ett modernt Beach Boys kanske, men efter tag blir det lite enahanda. The Drums är en frisk fläkt, inget mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalgudarna måste vara tokiga!
Årets bästa skivor 2010 enligt Anna Enkvist

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Oscillate Wildly, 2010-08-24 17:38:28 (83.227.78.236)

Håller med i stort, men kan tycka att Vampire Weekend lyckades fånga sin publik betydligt bättre. Detta trots både sämre scen sett till förutsättningarna, och sämre väder. Om något får The Drums skylla på den bedrövliga tiden. 13:30?`Kom igen.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner