Joyzine.se


Recension - Live

Kate Nash
Arvikafestivalen
2008-07-03
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-07-08
Hemsida: katenash.co.uk

”Kaaaate Naaash, tjalalalala”, ”Kaaaate Naaaash, tjalalalalalala”. Fotbollsramsor och popmusik, hur går det ihop egentligen? Jodå, Kate Nash verkar nöjd där hon sitter och skiner som en sol bakom sitt piano. Och det bör hon vara, förutom att ha vunnit alla närvarandes hjärta levererar Kate Nash en spelningen värdig vilken popdrottning som helst!

Mycket beror på det makalösa kompband den unga brittiskan har med sig, multiinstrumentallister är bara förnamnet. Till synes helt godtyckligt skiftar de positioner i bandet från låt till låt, ibland kan det vara lite basspel, sedan lite synt kanske, trummor är kul att spela, och gitarren förstås. Mitt i detta kreativa kaos sitter Kate Nash, helt obekymrad och med världens största leende på läpparna.

Charmen med Kate Nash och hennes musik är så klart hennes breda brittiska dialekt i kombination med hennes långa lugg, vackra klänningar och viktigast - näsa för smarta små popmelodier. ”Made Of Bricks” heter debutplattan som skickat iväg Kate Nash likt en projektil land och rike runt för att sprida sitt soliga popbudskap, och så här långt går det minst sagt ganska bra. Spelningen är annars ett sammelsurium av gammalt möter nytt. Covern på Babylove känns helt rätt samtidigt som gamla låtar som Moutwash och Foundations fortfarande är låtar som står sig, trots att jag redan lyssnat dem sönder och samman i man gamla I-pod.

Med den här superuppställningen lyfter dessutom alla låtar både ett och två steg högre, man står hela tiden på helspänn för att se vad som kommer hända härnäst, jaha, där kom det en mandolin ja, eller är det en ukulele? Sammantaget kan jag ju säga att jag redan nu längtar efter nästa skiva från detta charmtroll till brittisk popprinsessa – spelningen på Arvikafestivalen 08 gav en euforiskt abstinensliknade eftersmak.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2007
Årets bästa skivor 2009

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner