Joyzine.se


Recension - Skiva

Mass Murder Agenda
Bring The Violence, 2012
Skivbolag: Black Lodge
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-05-12
Hemsida: myspace.com/massmurderagenda

När barn leker kockar eller bagare eller valfri yrkeskategori som på något sätt blandar livsmedel brukar det vara mer regel än undantag med för mycket av det goda. De blandar ivrigt ner allt möjligt i sina bunkar utan minsta lilla tanke på hur godsakerna smakar tillsammans med resultatet att det i de flesta fall blir oätligt. Lite samma känsla får jag av ”Bring The Violence” med Mass Murder Agenda.

Nu vore det så klart elakt att kalla den här soppan för oätlig (i ljudtermer naturligtvis översatt till olyssningsbar), så är det inte. Men konceptet är detsamma. Den debuterande orkestern har blandat thrash med industri och progressioner med synth utan att (enligt egen utsago) ha några som helst tankar på att göra något originellt. Ska man lyckas med en dylik genresoppa måste man ha extrem fingertoppskänsla. Något Mass Murder Agenda uppenbarligen saknar.

Det behöver ju inte vara dumt att låtsas vara Ministry, men spela fräsande thrash, men då krävs det bra material. Mass Murder Agenda har inte intressanta låtar, produktionen som ska låta klinisk och kall gör bara att hopkoket låter platt och tråkigt och sången är färglös. Det känns mest som att den är där för sakens skull snarare än för att nyansera den musikaliska brygden. Jag tror jag förstår tanken, men jag gillar inte utförandet. ”Bring The Violence” känns bara som ett sådant där onödigt släpp som inte tillför någon fräschör till genren.

När man i One More Day försöker göra något smäktande a la Pain Of Salvation och efterföljande Ad Nauseam kör med synthmelodier som är så extremt nallade från Rammstein att det nästan blir löjligt slår det över helt och hållet.

Barn leker med livsmedel, Mass Murder Agenda leker med musikgenrer. Båda grupperna tycks ha ungefär samma talang och resultatet blir därefter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner