Joyzine.se


Recension - Live

Anna Ternheim
Hultsfredsfestivalen
2012-06-15
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-06-18
Hemsida: www.annaternheim.com

Med tanke på countrydoften som ligger kring Anna Ternheims senaste släpp är det inte helt överraskande att hon lyckas locka en ny typ av publik. På ena sidan mig sitter (inte jätteoväntat) två små tjejer i svarta Broder Daniel-tishor och svettas i solskenet, och på den andra ligger två sextioplussare (hyfsat oväntat) och däser i dammet. Och bakom Anna, tro det eller ej, flyger en enorm uggla. Skönaste backdroppen på länge.

Tyvärr har hon, vilket man kanske kan förstå, inte med sig de amerikanska kompmusiker som spelar på ”The Night Visitor”. Med tanke på hur mycket av materialet som är hämtat därifrån försvinner tyvärr lite av charmen. Att öppna med den loja Bow Your Head känns bara onödigt, och det känns som att det inte bara är publiken som har solsting. Efter en lite hopplös inledning kommer dock en hitkavalkad instormande – What Have I Done, Lorelie-Marie och The Longer The Waiting… avlöser varandra. Vid sistnämnda dänga saknas definitivt Dave Ferguson, men återigen kan jag väl acceptera att hon inte kan släpa med sig alla amerikaner till lilla Hultsfred.

Allra bäst låter All Shadows, där gitarrplocket är utomordentligt tight. Till avslutning får tjejerna bredvid mig gråta lite till den obligatoriska covern på Broder Daniels Shoreline. Detta verkar vara det värsta man kan säga i många människors ögon, men Shorline som låt gör sig mycket bättre på detta vis. Speciellt om man har en kille som sitter i en fåtölj på scen och spelar såg.

Det skulle inte förvåna mig om jag stötte på Anna Ternheim på campingen, med tanke på att hon nästan festivalar lite själv på scenen. Hon berättar om när hon var på Hultsfred som ung, pratar om festivalhångel och dricker öl på scen. Efter att ha bjudit på perfekt eftermiddagsmys är ölbongande i Camp [valfritt] nog rätt väg att gå!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfredsfestivalen 2012
Årets bästa skivor 2009
Anna Ternheim (2011-01-01)
Anna Ternheim (2009-11-04)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner