Joyzine.se


Recension - Live

Anna Ternheim
Arvikafestivalen
2009-07-04
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2009-07-06
Hemsida: www.annaternheim.comIbland förundras man över hur tiden kan gå så fort. Utan att man är tillräckligt medveten. Man vet vilka konserter man varit på, när de spelades och vilka låtar som ingick i setlistan. Ända tills någon frågar. Det känns som om jag alltid följt Anna Ternheim, ”Somebody Outside” hör fortfarande till en av mina absoluta favoritskivor, men jag skäms nästan när jag inser att det var på tok för länge sedan jag såg henne live.

Eller också är det just det jag minns. Anna Ternheim på skiva är guld, Anna Ternheim på en scen kan vara… en blandad upplevelse. Mina bleknande minnen berättar om en kvinna i keps som nästan fick mig att somna framför Pampasscenen i Hultsfred. Då var inte Anna Ternheim en färdigutvecklad artist. Låtskrivarmässigt var hon det, ingen är så stark i sitt berättande som Anna, men på en scen såg hon mest ut att vantrivas. Kanske är det därför inte så konstigt när ett par kalla kårar går längst min ryggrad när Anna tillslut äntrar den största scenen i Arvika. Iförd keps och med blicken sänkt.

Väl vid det knallröda pianot bränner hon av Shoreline. Redan där är jag fast, som om jag alls egentligen hade någon chans. Som Anna Ternheim har mognat i sitt uttryck. Det finns nu ett järnbestrött självförtroende, det finns en avkopplad säkerhet i hela hennes gestalt. Mycket av tryggheten sitter i att Anna är väl förtrogen med sina kvaliteter och att materialet faktiskt är så bra som det är. Senaste plattan, ”Leaving On a Mayday” visar upp en Ternheim som inte glömt nerven som fanns redan på ”Somebody Outside” och sedan förfinades på ”Separation Road”, men som även vågat driva upp tempot och leka med arrangemang.

En annan del i samma självförtroende är det faktum att Anna Ternheim har kompletterats med ett alldeles lysande kompband på den här turnén. Vi har kontrabas, vi har en man som är mästare på att spela såg, vi har Ellekari från The Tiny för att bara nämna några. Samtliga i bandet behärskar även sångens konst, sångarrangemangen lyfter spelningen något enormt. Anna Ternheim visar med denna bländande uppvisning på Vintergatan i Arvika att hon nu inte bara är en av Sveriges absolut vassaste låtskrivare, utan att hon nu också är en riktig sevärd liveakt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Joyzine.se
Livescenen lever!
Anna Ternheim (2010-08-14)
Anna Ternheim (2012-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Jon, 2009-07-18 21:45:39 (81.229.244.77)

Att hon gick ner i publiken och låter ett fan knyta sin halsduk om hennes hals under hennes spelning på Hultsfred 09 visar nog också hur hon har mognat som liveartist.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner