Joyzine.se


Recension - Live

Robyn
Arvikafestivalen
2008-07-03
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-07-08
Hemsida: www.robyn.com

Det är ingen tvekan om vem som är drottning på Arvikafestivalen 08, alla kategorier, även kungar inräknat. Ingen svensk artist, ingen artist på hela festivalen, är hetare än Robyn just nu. Allt hon tar i blir till guld, och spelningen i ett sprängfyllt Apollotält är en av de häftigaste och mest nydanade spelningar jag varit på, någonsin.

På Hultsfred hade jag, efter en lång och krävande festivaldag, precis krupit ner i en arktiskt nedkyld sovsäck när jag hörde de första tonerna från Robyns spelning på Pampas. Något bitter, över såväl artisk kyla som att kroppen inte orkar med lika mycket som förut, svor jag dyrt och heligt att jag inte skulle missa Robyns spelning på Arvika. Och det gjorde jag inte heller. Tack och lov för det.

Inledande Cobrastyle, denna brillianta omfrisering av Teddybears original, hotar att brisera vänster förmak och på så sätt få mitt hjärta att kollapsa, man tvingas liksom att tycka om Robyn, det finns aldrig egentligen något val. För att använda fjortisspråk: Hon är så jävla cool, hon är så jävla tuff och hon är så jävla bra. Detta trots att hon faktiskt inte har släppt något nytt sedan 2005.

Men sånt har man inte tid med att stå och tänka på, för även om mycket av materialet är gammal skåpsmat så är paketeringen så fräsch den bara kan bli. En del låtar har fått en helt ny kostym, den annars så lugna Bum Like You har hottas upp och Be Mine! får vi inte bara höra en gång utan två; en gång disco, en gång som avskalad ballad. Lägg då till en gigantisk videoskärm, två snortighta trummisar och en Robyn som slänger med den blonda kalufsen och dansar som besatt, då gäller det att vara fullt koncentrerad.

Synd bara att inte herr Kleerup, som spelar på festivalen dagen efter, kunde närvara under en viss monsterhit till låt, With Every Heartbeat, det hade varit som kronan på verket. Nu ska jag inte klaga, jag har fått mer valuta för pengarna än beräknat (och två extranummer dessutom); Robyn har återigen bevisat att hon är en fantasisk liveartist, lika mycket som hon är en grymt innovativ låtskrivare. Se upp Amerikaner, ursäkta orkanskämtet, men ni kommer att bli totalt bortsvepta av orkanen Robyn.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popaganda 2010
Way Out West 2011
Robyn (2010-12-18)
Robyn (2010-07-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner