Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Svensk populärmusik volym 3, 2005
Skivbolag: Johnny Bråttom Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-08-30
Hemsida: -

Vare sig det handlar om fingertoppskänsla, tur eller bara ett bra kontaktnät går det inte att göra annat än konstatera att Johnny Bråttom Records på sina ”Svensk populärmusik”-samlingar lyckas samla så gott som enbart förnäma svenska artister (även om vissa tillåts återkomma lite väl ofta). Volym 3 av samlingen är en något oväntad formtopp. Större delen av de medverkande artisterna från den prunkande underground-myllan imponerar positivt på mig.

Starkast intryck gör Boy Omega med sin komposition By midnight we’ll give it a go. Ren kärlek! Till toppskiktet bör även The Tiny , Loney Dear och [brus] räknas in. Samt självfallet Slagsmålsklubben , men det behöver jag väl knappast ens nämna?

Spännvidden från lågmäld singer/songwriter via myspop till slimmad hip-hop skulle kunna bli för spretig, men i och med bidragens goda klass blir det snarare en styrka. ”Svensk populärmusik vol 3” kan med fördel lyssnas rakt igenom.

Att jag inte förstår mig på bolagets fäbless för genomtråkiga Björn Kleinhenz och avskyr Slagsmålsklubben-avkomman 50 Hertz är en bisak. Volym 3 är den bästa upplagan hittills, en skiva värd att lyssna på många gånger så väl som en bra guide till ny svensk underground-musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2005-01-01)
V/A (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner