Joyzine.se


Recension - Live

Her Bright Skies
Pier Pressure, Göteborg
2010-06-20
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-21
Hemsida: myspace.com/herbrightskiesDet är inte mer än två år sedan jag stod vid en liten, liten scen i Huskvarna och såg ett ganska valpigt band som kallade sig herbrightskies. Att det är samma killar som nu intar scenen på Pier Pressure med en fullständigt självklar karisma kan vara svårt att tro vid en första anblick, men så är det faktiskt. Namnet har visserligen ändrats till Her Bright Skies, några blaffiga tatueringar gaddats in på armarna och soundet fått en lite mer enhetlig inriktning, men annars är det samma band som står där. Nötande av asfalt och otaliga spelningar har gett resultat, sannerligen.

Den från Jönköping härstammande orkestern sitter i en lite taskig sits. En dryg kvart efter att de äntrat scenen kliver skådisbandet 30 Seconds to Mars på festivalens största scen och efter bara några låtar strömmar publiken ut ur tältet i jakt på lite kändare nunor att betrakta, men bandet jobbar på hårt i alla fall och en taper skara fans stannar jublande kvar framför scenen.

Diehard-fansen får vad de förtjänar. Riktigt väl framförd rockmusik som rymmer så väl pop som punk. Melodistänkarna Little Miss Obvious och Heartbreaker levereras förhållandevis tidigt och bandet lever rövare på scenen. Gitarristen Petter Nilsson ser ut som att det inte finns någon annanstans i världen han hellre skulle vilja befinna sig vid just den här tidpunkten och tanige sångaren Johan Brolin är sin avsaknad av kroppshydda till trots ett explosivt kraftpaket. Det är kul att spana på Her Bright Skies, det tycker alla som stannar kvar.

Med ett liveframträdande som detta kommer publiken att växa med tiden, det råder det ingen tvekan om. Her Bright Skies har utvecklats, jag är nöjd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Back To The Fuck Yeah!
Her Bright Skies
Her Bright Skies (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner