Joyzine.se


Recension - Skiva

Her Bright Skies
Causing a Scene, 2010
Skivbolag: Panic & Action
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-29
Hemsida: www.herbrightskies.com

Gitarristen Petter Nilsson berättade för mig att han inspireras av band som kan skriva ”riktiga jävla dängor” och att han och unga Jönköpingsbandet Her Bright Skies i och med den här skivan verkligen ställt sig i replokalen för att hitta fram till den bästa kostymen för varje låt. Inga mer hophastade alster, inget mer cementerade i någon scen enbart för kids.

”Causing a Scene” är skivan som ska ta Her Bright Skies till en lite större publik och som ska få kugghjulen att sättas i ännu snabbare rullning. Den är rakare, mer rockorienterad och betydligt hittigare än något smålänningarna tidigare givit ifrån sig. Visst var de inne och nosade på det radiovänligt refrängstarka även på debuten ”A Sacrament; Ill City”, men här har de tagit allt ett steg längre. Allt känns betydligt mer genomarbetat och hitkandidaterna är fler.

Därmed inte sagt att Her Bright Skies (ja, numera skrivs orden i bandnamnet isär) lämnat sitt sound och sina rötter bakom sig. ”Causing a Scene” handlar fortfarande om emotionell rockmusik med stark smak av USA och formstöpt för unga kids som precis fått erfara vad känslor är och som är orädda för att ge sig hän på konserter. Her Bright Skies kommer fortsätta att sätta tonårshjärtan i brand och kommer förmodligen att fotsätta få ta emot ovett från folk som inte kan tänka sig att lyssna på musik för kids.

Bland sportkörer, sliriga gitarrfigurer och hitmelodier som Little Miss Obvious och Heartbreaker finns emellertid något som i alla fall har potential att tilltala fler än bara de som är insnöade på bandet sedan tidigare. Den mer direkta inställningen lovar gott inför kommande livedatum.

”Vi pallar inte att tillhöra någon invecklad genre som bara en procent av människorna vet vad det är. Emorock eller post-hardcore...vi vill bli betraktade som ett modernt rockband”, menade Petter Nilsson när jag snackade med honom. Med ”Causing a Scene” är gruppen en bra bit på väg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Mikael Mjörnberg
Her Bright Skies
Her Bright Skies (2010-06-20)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner