Joyzine.se


Recension - Skiva

Propagandhi
Failed States, 2012
Skivbolag: Epitaph
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2012-09-22
Hemsida: propagandhi.com

Trots att jag varit subkulturell konnässör och konsument i över tio år, där punken och alla dess avarter har varit målet för mitt intresse, så har just den förgrening på punkträdet som kanadensiska Propagandhi härstammar ifrån aldrig varit något jag lyssnat särskilt uppmärksamt på. Jag är helt klart en novis på området.

Det är uppenbart att Propagandhi har ett stort patos och brinner för punkens gamla ideal och drömmen om en bättre värld. Jag har ingen anledning att ifrågasätta det. Jag inser också bandets potential att nå ut till en bred publik med sitt frihetsbudskap. Där kängpunk-band vrålar sig hesa i en mörk källarlokal inför de närmast sörjande har Propagandhi potential att nå, om inte arenorna, så i alla fall de riktigt stora massorna.

Tyvärr tror jag inte ”Failed States” kommer att förändra Propagandhis karriär nämnvärt. Det här är nog snarare ännu en skiva för fansen, och ännu en anledning att ge sig ut på vägarna. Inget fel i det, alla band gör bruksskivor vars ändamål är att tillfredsställa fansen och tillåtas göra det man verkligen vill: lira rock för folket.

Musiken är hurtig och svängig med det riktiga punkrivet fattas. Stäm mig, men om jag ska bli berörd behöver jag svärtan och inte en svängig bas. För mig fungerade Propagandhi utmärkt på ”Today´s empires, tomorrows ashes”, där fanns den glöd jag saknar på”Failed States”. Den här gången blir jag inte övertygad om Propagandhis storhet, men fansen får nog precis vad de behöver.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Erik Högkvist

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner