Joyzine.se


Recension - Skiva

Lasses Komet
S/t, 2005
Skivbolag: Ant Nest Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-10-11
Hemsida: www.lasseskomet.se

Inledande Har du svårt att fatta? är oförarglig svensk pop. En låt som flörtar lite med Lars Winnerbäck , men ändå försöker hålla en lite vuxnare ton. Ganska intetsägande, men inget man avfärdar utan snällt låter spela klart. Efter det har dock jag svårt att fatta. Resten av epn är rent av vedervärdig.

Lasses Komet ger sig in i en hiskelig blandning av funkig världsmusik med popkomplex och jazz. Vedervärdiga Wille Crafoord -flörtar korsas med hackigt gitarrlir och en oerhört oengagerad känsla. Det verkar aldrig som om bandet menar vad de sjunger eller spelar. De framför sina (dåliga) låtar och sen är det bra med det.

Att Lasses Komet spanat mot mer orientaliska platser och dess musik för att försöka införliva den i det i svenska, så mycket förstår jag. Men om man nu ska göra det, varför göra det så här dåligt? Det har jag svårt att fatta! Det vilar en buskiskänsla över hela 6-spårs epn. Vad det innebär förstår ni givetvis!

P3 Demo (numera P3 Lab) ska tydligen ha hyllat det här bandet. Det understryker väl bara ännu mer den redaktionens märkliga musiksmak. Det här lyssnar jag aldrig på igen, det är ren smörja!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Lasses Komet (2005-01-01)
Lasses Komet (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner