Joyzine.se


Recension - Demo

Barn Swallow
Vinland Fields EP
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-23
Hemsida: myspace.com/barnswallowmusic

Jag kan mycket väl tänka mig att det var en skön vibb att sitta uppe på vinden och jamma fram de här låtarna när solen började sänka sig utanför. Kanske med ett glas rött vin och behaglig sommarluft utanför. Det är ju lätt att gå in i musik när man jammar och finna ett stort värde i den egna skapande njutningen. Den hörs på något sätt på ”Vinland Fields EP”.

Men särskilt bra är det inte. Hela inspelningen är väldigt lo-fi-influerad. Det knäpper då och då till och ljudet är mer än lovligt burkigt. Gitarrljudet är av modell billigt, och då menar jag verkligen billigt som om instrument och eventuella pedaler som använts inhandlats i leksaksaffär. Det beror förmodligen på att vissa delar av instrumenten är hemmabyggen.

En dassig ljudbild kan alla komma undan med om materialet är starkt, men det är det tyvärr inte heller. Som beskrivet ovan handlar det om jam-influerade små singer/songwriter och alt-country-dängor som kan tyckas intressanta när man som musiker befinner sig mitt i dem. Men den trevande sången, de vacklande melodierna och det lunkande tempot gör inte mycket för att övertyga mig som lyssnare. Det känns för halvdant helt enkelt. Det doftar väldigt, väldigt, väldigt mycket demo.

Barn Swallow och deras ”Vinland Fields EP” är med andra ord en sådan där inspelning som är väldigt mycket roligare för musikerna själva än för de som ska lyssna på slutresultatet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner