Joyzine.se


Recension - Skiva

Giglinger
Red EP, 2012
Skivbolag: King Penguin
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2012-09-21
Hemsida: www.giglinger.com

Finska Giglinger verkar onekligen vara ett hemmakärt band: de gör aldrig några spelningar och deras senaste EP är inspelad i bandets replokal. Att skippa livebiten och bara spela in skivor är inte helt dumt – vilket norska Darkthrone har visat – och kan leda till en självständighet och total kreativ frihet där bandet helt enkelt gör precis det man själv känner för.

Det som förvånar mig med Giglinger – förutom det märkliga namnet – är att de låter så ordinära. Jag letar febrilt efter den där utflippade låten som bandet utlovar i sitt pressmeddelande. Jag antar att de syftar på sistaspåret, Strength Through Noise, som jag dock tycker är ganska ordinär stökig rock, och inget att hetsa upp sig över alls. Däremot lyckas de kittla mina smaklökar med postrockiga Who Wants It All som är en charmerande rökare med Broder Daniel-gitarrer och som ironiskt nog borde fungera alldeles ypperligt live.

På första sidan finner jag två enkla punkiga rocklåtar. Tyvärr återfinns ingen magi eller nya visioner, bara habil stökig rock som låter precis som habil stökig rock alltid har låtit. Den fyller sin funktion helt enkelt, men tyvärr finns det tusentals band innan Giglinger som har fyllt den funktionen minst lika bra eller bättre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Giglinger (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner