Joyzine.se


Recension - Demo

Shine
aching/the fear
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-15
Hemsida: www.shine.nu

Det tycks vara en trend att de demoband jag tycker är väldigt bra bjuder på oförskämt lite material. Det är möjligt att det är skicklig marknadsföring som gör att jag aldrig hinner tröttna på soundet eller hitta svaga punkter hos sådana band. Det kan lika gärna vara en grym tillfällighet. Shine från Varberg är ännu ett sådant där band som gäckar mig. Enbart två låtar från denna underbara konstellation är på tok för snålt.

Lättsmält upptemporock som går raka vägen mot mål och svänger så man bli yr i huvudet är det alltid svårt att värja sig emot. Shine lyckas med det mesta och både aching och the fear är riktigt bra låtar. Det är melodier som fångar och förför lyssnarna. Ingenting låter krystat eller pretentiöst utan bara förbaskat bra.

Det är ingen tillfällighet att den här ensemblen litar på Kalasturnén och under sommaren som förband till bland annat The Sounds och Melody Club. Det är ett spännande och kompetent band som garanterat kommer gå långt om de fortsätter att jobba. Precis som med det mesta som är så där riktigt bra hör man influenser under ytan som inte riktigt går att placera. Shine har onekligen lyckats med något mycket bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sommartoppen
De bästa skivorna 1999
Shiner ()
Townes Van Zandt (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner