Joyzine.se


Recension - Live

Kent
Hultsfredsfestivalen
2006-06-17
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: www.kent.nu

Smoking och helikopterfärd med landning inne på backstageområdet, Sveriges allra största popband Kent vet hur man gör entré med stil. Det här är alltså den så omtalade exklusiva Hultsfredsspelningen, den enda spelning Kent tänker göra i Sverige i år. Uppslutningen är det inget fel på, jag har sett fler svarta tröjor med blågröna dödskallefigurer på än vad jag både kan räkna och komma ihåg. Nej, jag skulle snarare säga att det är bandet det är fel på.

För det första, Ep:n de släppte för ett tag sedan, ”The Hjärta och Smärta EP”, innehåller inte en enda bra låt. För det andra är inte Kent med i matchen alls ikväll. Inledande Vi mot världen från ovan nämnda Ep funkar inte alls. Det är segt och händelselöst. Och så håller det på spelningen genom. Jocke Berg står vid mikrofonen och är sådär lagom smådryg och nonchalant. Max 500 är enligt mitt tyckte den bästa låten från ”Du & Jag Döden”, ikväll är den så illa spelad att jag blir förbannad.

En bit in i spelningen presenteras så den stora överraskningen, det måste ju alltid finnas en överraskning när det handlar om exklusiva gig, eller hur? Martin Roos, den gamla originalgitarristen från tiden innan Kent blev Kent, spänner på sig gitarren och spelar med i originalversionen av Vintervila, en b-sida till Dom andra. Efter att aningen indiskret ha kvävt festivalens största gäsp kan jag bara konstatera att det blir nog inte bättre än så här. Och vad säger man egentligen när bandet väl gör en ansträngning, då i form av en karaokeversion av De som försvann, med texten rullandes på storskärmarna, och Jocke Berg sjunger fel redan i första meningen?

Vad som inte får mig att ge Kent det allra lägsta betyget är att de faktiskt har ett par riktigt vassa låtar, det är ingen slump att de har kunnat bli så stora som de har blivit. Om Du Var Här, Music Non Stop och Kärleken Väntar är alla moderna klassiker, även om också de spelades utan glöd eller energi.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mäbe
Arvikafestivalen 2008
Kent (2010-07-02)
Kent (2012-07-06)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner