Joyzine.se


Recension - Skiva

Teho Teardo & Blixa Bargeld
Still Smiling, 2013
Skivbolag: Specula
Av: Jonatan Rosenberg
Publicerad: 2013-09-13
Hemsida: -

Det verkar som att allting Blixa Bargeld är inblandad i blir fantastiskt. Att höra honom tolka Somewhere Over The Rainbow eller laga risotto på ett tyskt tv-program kanske i teorin inte låter speciellt tilltalande men efter jag sett och hört slutresultatet kan jag inte förstå att jag tvivlade från första början.  

Därför kände jag mig inte kritisk när jag hörde att Bargeld skulle sjunga på italienska på ”Still Smiling”, en skiva han spelat in tillsammans med den italienska kompositörenTeho Teardo. Jag kan dock slå fast att Bargeld inte bör sjunga på italienska igen för det är ett språk han inte kan uttrycka sig på lika drabbande som vi är vana att höra honom göra på engelska och tyska.  

Förutom några texter på italienska så känns samarbetet med Teardo naturligt och arrangemangen som oftast innehåller mycket stråkar passar Bargelds röst utmärkt. ”Still Smiling” är inte lika experimentell som Bargelds soloskiva ”Commissioned Music” och går inte att jämföra med de album han gjort tillsammans med Einstürzende Neubauten men är ändå en angenäm skiva. Dessutom innehåller den årets vackraste låt, A Quiet Life, en låt som får all annan musik att kännas betydelselös.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner