Joyzine.se


Recension - Skiva

Korn
Untouchables, 2002
Skivbolag: Epic
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-07-01
Hemsida: www.korn.com

Tungt! Det räcker med att säga det om den här skivan. Maken till tung produktion har inte hörts inom den här genren tidigare. Att det dessutom är ett av Korns vassaste album någonsin - i konkurrens med den självbetitlade debuten - gör inte direkt saken sämre.

Öppnande Here to stay är en lysande presentation av hur Korn låter och dessutom en formidabel komposition. Det lite lätt skräckfyllda och väldigt depressiva soundet känns igen sedan tidigare, med en viktig skillnad. Jonathan Davis har lagt nästan allt var gastande heter på hyllan och sjunger i princip hela skivan. Även om jag verkligen gillar Davis tidigare kostym är kovändningen onekligen klädsam för bandets massiva låtar. Herrarna har utöver detta satsat lite mer på melodier och flera refränger är riktigt trallvänliga.

Låtar som Thoughtless, Alone I break och avslutande No one´s there är klockrena hitmelodier som jag älskar. Det övriga materialet håller också klass - det är ju Korn vi snackar om här! - men jag kan tycka att bandet fläskat på lite väl mycket. Skivan kunde med fördel skurits ner från fjorton till tio-tolv låtar. Då hade intensiteten blivit lite högre och skivan inte blivit fullt lika svår. Att välja ut låtarna som borde plockas bort skulle dock vara brutalt svårt.

Korn har helt enkelt gjort det igen. "Untouchables" är inte bara tung, den är grymt bra också.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Back To The Fuck Yeah!
Årets bästa 2013 enligt Mikael Mjörnberg
Korn (2011-06-18)
Korn (1994-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner