Joyzine.se


Recension - Live

Soilwork
Metaltown, Göteborg
2011-06-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-19
Hemsida: www.soilwork.org

Soilwork

Soilwork gör sitt första gig på si så där ett halvår och har fått den otacksamma uppgiften att spela samtidigt som festivalens allra största dragplåster System Of A Down, men sparar naturligtvis inte på krutet. Att öppna med Follow the Hollow är lika kaxigt som det är klockrent och sätter tonen för hela spelningen i Close-Up-tältet.

Den numera synnerligen internationella Skåne-plutonen lider bitvis av halvdassigt ljud där Speed Strids skickliga sång drunknar och där gitarrerna tillåts bli lite väl skrotiga. Men det spelar inte någon större roll när gänget satsar hänsynslöst och sakta men säkert lyckas fylla tältet med metalskallar som snabbt insett att det där med tokiga armenier på stora scenen kanske inte var så jäkla roligt trots allt.

Soilwork däremot, det är roligt. De matar ut ett pärlband av förstklassigt hitmaterial och gör det med en oväntad hunger. Gamla Like The Average Stalker är snudd på fantastisk, i Nerve river de nästan tältet och setlistan som sådan är så maxad att en gammal arbetshäst som The Bringer inte ens får utrymme under den begränsade speltiden.

Det blir lite missar här och var, något annat kan man väl knappast förvänta sig av ett ringrostigt mangelkollektiv, men det spelar ingen roll när hungern lyser i ögonen på herrarna. Fortsätter Soilwork på den inslagna vägen kommer de bli alldeles magiska längre fram under festivalsommaren.

Det är mer än vad man kan säga om den där överskattade headlinern.

Foto: Johan Norström

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown i bilder
Metaltown 2011
Soilwork (2013-08-09)
Soilwork (2006-06-17)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Jejje, 2011-06-19 17:21:49 (81.234.121.121)

I think the gig was awesome, I recorded 3 songs, and you can find them here: :) http://www.youtube.com/watch?v=ZeF61Wg80x4 http://www.youtube.com/watch?v=rNxaLaPhCVs&feature=youtube_gdata http://www.youtube.com/watch?v=xmWr3Lqr6S4&feature=youtube_gdata

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner