Joyzine.se


Recension - Skiva

Alpha 60
The Rock, The Vulture, And The Chain, 2012
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-08-14
Hemsida: www.alpha60.net

Den här debuten är vad man utan att överdriva minsta lilla skulle kunna kalla för en påkostad produkt. Uppsalas Alpha 60 nöjer sig inte med att leverera 13 välsnitsade rocklåtar på knappa timmens speltid utan skickar med en hel bok.

Man har låtit lokala konstnärer tolka låttexterna och presenterar detta i bokformat. Som en synnerligen påkostad booklet. Det är snyggt och lite nytänkande. Pretto skulle vissa säkert vilja påstå, men det funkar. Jag gillar det. Det är snyggt och har klass.

Detsamma gäller musiken. Vi snackar dramatisk och teatralisk rockmusik som spretar åt olika håll, men ändå har en ganska röd tråd. Utan att göra några närmare jämförelser rent musikaliskt och strukturmässigt går mina tankar till ett gäng som Placebo. Kanske framförallt för att sången är så påtaglig och faktiskt ganska egen.

Men Alpha 60s stora styrka är handlaget med melodier. Produktionen är tanig, men de snyggt arrangerade och synnerligen medryckande små melodikrokarna gör att det låter förträffligt. Lite som sorgligt bortglömda Marble Arch förmodligen skulle ha låtit om de inte gömt sig bakom en lite för fläskig produktion på annars genomsnygga albumet ”Another Sunday Bright”. Det är snyggt och har klass.

Med andra ord går Uppsala-ligan i hamn med hela sitt ambitiösa projekt. Jag applåderar varmt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner