Joyzine.se


Recension - Skiva

Twilightning
Swinelords, 2007
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-12
Hemsida: www.twilightning.net

Jag recenserade nyligen det belgiska heavy metalbandet Oceans of Sadness. Då skev jag bland annat att jag inte alls gillade när man går in och harvar på områden som är snudd på heliga, att göra en cover på Alice in Chains är att be om det. Nu gick det rätt bra för Oceans of Sadness, men den här tendensen till att dra sig tillbaka mot tidigt 90-tal verkar smitta av sig som en smärre farsot. Är det verkligen dags för en revial av grungen?

Twilightning verkar tro det i alla fall. Om det inte är retogrunge vi snackar om så är det ett tydligt flirtande till gammal amerikansk radiorock typ Creed och Godsmack. Det behöver nödvändigtvis inte vara något dåligt, så länge flirten stannar vid en flirt och inte ett fullt genomfört samlag. Twilightning balanserar på gränsen.

Esset i rockärmen är utan tvekan vokalisten H.M.I. Pöyhiä. Där musiken, som otroget nog även flirtar med mer sliskig heavy metal, stundtals står sig väldigt slätt, glider Pöyhiä in och räddar tillfälligt situationen. Snubben har en pipa som skulle göra vilken neogrungare som helst nöjd. Men likt ett skepp som läcker in vatten, fylls ”Swinelords” sakta men säkert och går mot en säker undergång.

Det är helt enkelt inte tillräckligt intressant. Lite grand som andrahandssorteringen för att föra tankarna till en viss film om en viss torsk på Tallin. Melodierna sätter sig inte alls och refrängerna saknar den kraft och tydlighet som behövs för att de ska bli minnesvärda. Avslutande Wounded & Withdrawn skulle dock ha kunnat platsa på vilken Alice in Chains-skiva som helst, det är ju alltid något.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner