Joyzine.se


Recension - Live

Seether
Putte i Parken, Karlstad
2012-07-04
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-07-05
Hemsida: www.seether.com

Dale Stewart, Seether

Ljudet är förvånansvärt fläskigt för att manas fram av tre personer. Det låter riktigt, riktigt bra om Seether. Shaun Morgan sjunger därtill oerhört imponerande live. Den emotionellt kontrollerade rasprösten som leder vägen i flera av gruppens semihits är så välpolerad och balanserad att det nästan är löjligt.

På en klubb hade Seether säkert kunnat bli något fantastiskt.

Men nu är det ingen klubb vi snackar om utan Putte i Parkens största scen i strålande eftermiddagssol och inför en sorgligt liten åhörarskara. Det är förutsättningar som är svåra att hantera även för de bästa. Det gör att Seether och dess light grunge, modell radiovänlig svänger mellan bländande och ganska avmätt.

Shaun Morgan må sjunga utsökt, men någon större publikdomptör är han inte. Snarare tvärtom. Bortsett från ett ynka litet ”tack” i showens inledning håller han tyst och lufsar purket av scenen mellan låtarna. Basisten Dale Stewarts försök att elda på massorna (eller ja, de tappert ansamlade är väl en sannare beskrivning) förstår jag mig inte på alls, han verkar mest lida av någon form av överstyrt bekräftelsebehov.

Dessutom begriper jag inte alls varför man låter basisten Stewart, som uppenbarligen är en synnerligen begränsad gitarrist, spela just i gitarr i några låtar. Det gör att annars starka hitkort som Broken och Country Song kraschlandar ganska kapitalt.

Men ljuspunkterna finns så klart där. Det är svårt att värja sig mot Shaun Morgans sång och flera av hitlåtarna sitter faktiskt perfekt på läppen. Försök stå still till Gasoline eller Remedy om ni kan.

Seether må hamna i helt fel sammanhang den här eftermiddagen, men gör ändå en sevärd, nå väl hörvärd, spelning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Putte i Parken 2012
#pip2012-bloggen

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner