Joyzine.se


Recension - Skiva

Gocart System
Always Been the Same EP, 2009
Skivbolag: Lashiec Records
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2010-01-05
Hemsida: myspace.com/gocartsystem

Diskussioner om Peter Wahlbecks vara eller inte vara på den svenska humorscenen är både vanligt förekommande och underhållande. Ligger Wahlbecks storhet i att han faktiskt besitter en förmåga att med ordvändningar, absurditeter och paradoxer underhålla folk eller beror hans framgångar enbart på att han har en rolig dialekt som gör att man skrattar så fort han öppnar munnen? Jag brukar propagera för det senare och som bevis föra fram ”Heja Björn”, den underbara TV-serien där Wahlbeck på ett – förhoppningsvist ironiskt sätt – spelar storebror med en sådan total frånvaro av inlevelse att skrattet är nära så fort Wahlbeck stiger in i bild. När han dessutom öppnar munnen för att framföra en replik eller två går det inte att hålla tillbaka skrattet. Gällande Wahlbecks musikprojekt Music Für Alle – och då främst ”hiten” Ullared – går att säga att det är mer roligt än bra. Av prinicipskäl tycker jag inte att musik bör förenas med bondkomik, men när Wahlbeck berättar om att han tryckt upp egna klistermärken där det står att han hatar Ullared är jag beredd att frångå min princip.

Svenska duon Gocart System gör – tyvärr – också de musik som är mer rolig än bra. Skillnaden mellan Gocart System och Music Für Alle är att de förra inte ens är speciellt roliga. Mer dåligt än bra, med andra ord. Att uppfattas som ett spexband utan intentioner att vara just ett sådant måste vara jobbigt.

Sett till låtarna är titelspåret ett jobbigt monster till låt vars kromatiska melodi spökar i huvudet redan efter första lyssningen. Radio-controlled Car skulle få Kraftwerk att vilja göra allt de gjort för musikhistorien ogjort. Blippande synthar och autotuner är inte alltid lika med bra. Sammantaget gör Gocart System på denna debut-EP fem låtar som är mer pastisch än färdiga verk som klarar av att hävda sig på egen hand.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Gocart System (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner