Joyzine.se


Recension - Live

Swedish House Mafia
Forum, Köpenhamn
2012-11-26
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2012-11-27
Hemsida: www.onelasttour.com

Swedish House Mafia

Redan under öppningslåten Greyhound läggs ribban. Basen dunkar sönder varenda revben i lokalen och ljusshowen gör dig alldeles hänförd. Sådär står jag. Okontrollerat åker högernäven upp mot taket. Mungiporna snuddar örsnibbarna och jag njuter. Det är så storslaget, så febrigt vansinnigt att man inte kan göra annat än att bara njuta.

Planetens största party har stannat till i Köpenhamn och de svenska house-gudarna har våra danska bröder och systrar i ett järngrepp. Det dansas, vrålas och skålas i två galna timmar.

Topparna under kvällen är så skyhöga att det blir löjligt. Den sprängande allsången i Don´t You Worry Child är så mäktig, så medryckande att den just då känns som världens bästa låt någonsin.

Om basen i öppningslåten knäckte revben skruvas den upp ytterligare i kvällens brutalaste låt Antidote. Just där måste hela Köpenhamn ha gungat i takt till musiken. Man bjuder också på en snygg dansant version av The Temper Traps Sweet Dispositition med visuella effekter som måste ha applåderats på månen. Det blir inte en lugn stund. Inte en andningspaus. Man levererar i låt efter låt stenhårda smockor och vi alla tar emot.

Det här är inget annat än en storslagen show. En uppvisning i hur man skänker tillbaka mängder med kärlek till en publik.

Världens mäktigaste dansfest rullar vidare runt om i världen. De kommer bli saknade.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Ricky Holmquist
Årets bästa 2013 enligt Ricky Holmquist
Swedish House Mafia (2012-11-23)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner