Joyzine.se


Recension - Live

Petter
Peace & Love, Borlänge
2011-07-01
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2011-07-03
Hemsida: www.goddamnit.se

Jag minns det så väl, när Mikrofonkåt släpptes, den simpla men grymma videon när den visades i Voxpop, samt hur viktig samlingsplattan "Den svenska underjorden" med bland annat låten Topp Doggz var ett par år senare. Gemensam nämnare - Petter Alexis.

Saker och ting har rört sig sedan dess och via dundersuccén "Så mycket bättre" i TV4 har Petter växt till vad som kanske är Sveriges första folkkära rappare. Dogges påhitt och SIBA-spex är helt bortom mina bedömningsgrunder. Hursomhelst, ni kan historien.

Petter live då? Well, det måste sägas att det var ett antal år sedan jag såg honom senast, minns inte mycket värt att nämna här, men det har i alla fall blivit en lugnare, eftertänksam låtskrivare som tagit tag i än mer personliga ämnen än förut. Det gör sig bra live också. Tyvärr missar jag de första tio minuterna på grund av en ur logistisk synpunkt helt obegriplig scenplacering. Att jag är sen märker jag tydligt, det är fruktansvärt mycket folk framför mig vilket medför samma problem som när jag såg Deadmau5 på samma scen. Den riktiga energin, den stora kicken, avtar. Där framme är det ett väldigt röj och visst är gamlingarna Mikrofonkåt och Vinden har vänt fortfarande lika tunga.

Tyvärr spelas de inte i sin helhet, utan à la Nas på Way Out West 2009 med en vers och en refräng. Prio mer på nytt material går inte helt i enlighet med min bakåtsträvaranda i fallet Petter och han har förstås inte lika grymma låtförutsättningar. Men flytet har han, energin har han, DJ Sleepy har han och bra låtar har han. Med tanke på vilka andra artister som spelar på Peace & Love i år blir jag lite besviken under sommardängan Älskar din stil (med Timbuktu) och Längesen (med Veronica Maggio) när de artisterna inte gästar. Logiskt (med Säkert!, också hon på festivalen) hade jag gärna hört överhuvudtaget, men jag ska inte bara klaga, för det är ju inte dåligt alls. Jag uppskattar det allra mesta och särskilt när ett övertaggat Highwon får gästa. Låten med Maggio framkallar rysningar och hade jag bara stått längre fram vore nog betyget högre för Petter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Yersinia
Årets bästa 2012 enligt Alexander Hellgren
Petter Seander (2011-01-01)
Petter Spjut (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner