Joyzine.se


Recension - Skiva

Sectu
Gerra, 2012
Skivbolag: ViciSolum Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-01
Hemsida: www.sectu.se

De intrikata detaljerna finns där. Gitarrspelet är bitvis synnerligen imponerande och bidrar med en dynamik som inte är allt för vanlig hos manglande death metalband i genrens mittfåra. Men ändå framstår ”Gerra” som alldeles för jämntjock.

Sectu är skillade så det sjunger om det och de varierar tempot efter bästa förmåga (även om jag kan tycka att det går lite för långsamt och blir lite för släpigt i lite för många partier), men det tänder aldrig till ordentligt. ”Gerra” blir mitt i all sin tekniska skicklighet en symbol för death metal när den är som träigast. Utan att egentligen vara träig över huvud taget.

Jag låter förvirrad, men poängen är att det saknas spets, det saknas saker som griper tag. Trots att hantverket är prickfritt saknar Sectu det där som gör att de faktiskt sticker ut bland alla medelmåttor som i själva verket är sämre än dem själva. Det räcker inte att bara harva, inte ens om man har ett snyggt gitarrspråk.

När det hamnar lite för mycket i skymundan står det också klart att Sectu är ett gäng som har svårt att engagera mig. I alla fall med ”Gerra”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner