Joyzine.se


Recension - Skiva

Loudblast
Frozen moments between life and death, 2011
Skivbolag: XIII Bis Records
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-05-14
Hemsida: www.loudblast.org

Gäsp. För att vara ett band med namnet Loudblast, så smäller det här lika kraftigt som en kinapuff trots att det bjuds på thrash metal med hintar åt melodisk döds. Dessa fransoser är för övrigt inga ungtuppar, då de debuterade redan år 1987 med ”Licensed to thrash” (Ostigt!) och därmed är lite av förgrundsfigurer för Frankrikes metalscen.

Några finurliga gitarrslingor lyckas bandet imponera med, men det är många återvunna riff och trummisen slår för det mesta med statiska och korrekta slag utan så mycket spänning i vare sig dubbeltramp eller pukrullningar. På skivans andra halva fastnar Loudblast senare i mellantempots ingenmansland och harvar runt som yra höns.

Emptiness crushes my soul har en töntig refräng och i sticket till The bitter seed tuffar man till sig med f-ordet: ”Get down on your fucking knees for your master” (Ostigt! #2). Och även om jag diggar sångare som kör i röstläget precis under riktig ”dödsgrowl”, så låter Stéphane Buriez mer än lovligt som om flera hårbollar är på väg upp ur strupen.

Extra minuspoäng ges också för det sjukt fula skivomslaget (ser ni också det spyende spindelmonstret från ”The Thing” i vänster nederkant?).

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner