Joyzine.se


Recension - Skiva

Total Chaos
Avoid All Sides, 2008
Skivbolag: I Used To Fuck People Like You In Prison Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-08-30
Hemsida: www.totalchaospunx.com

Jag vet att det är dödligt allvar, men jag kan inte låta bli att fnittra. Introspåret till ”Avoid Sides” heter Speak No Evil och är en modifierad sampling av George Bush tal till nationen efter terroristattacken den 11 september 2001. Istället för mana till kamp och patriotism får vi här höra en redigerad Bush bekänna att det är Amerika som är ondskan själva och att allt bara handlar om pengar. Ganska komiskt. Men det är inte därför jag fnittrar.

Jag tänker på den där gången i min ungdom på Hultsfred, vilket år det kan ha varit har jag glömt, när jag och mitt resesällskap (däribland Joyzines egen redaktör, Micke Mjörnberg) lyckades komma över ett gäng mini-walkie-talkies. Och fråga mig inte varför, men vi hade med en inspelning av det där försvarstalet, hela försvarstalet, och kom på den briljanta idén att sända talet i sin helhet ut i etern. Det var tydligen inte så populärt fick vi reda på ganska omgående, dels blockerade vi hela kanalen för andra som också lyckats få tag på samma typ av leksaker, och dels har amerikansk patriotism aldrig varit särskilt populärt i Sverige, framförallt inte på en festival av rödaste sort. Pubertalt roligt var det ändå.

Men det är inte därför jag är här. Det ska ju handla om musik det här, inte bara gamla minnen. För att vara gamla punkgnetar tyckte jag att veteranerna i Total Chaos lyckades helt godkänt med förra alstret, ”Freedom Kills”, plattan var både oväntat vital och mer än fräsch. Tyvärr kan jag inte säga samma sak om ”Avoid All Sides”. Det handlar förstås fortfarande mest om att göra ett ställningstagande, det handlar fortfarande om att allt George Bush tar i förvandlas till skit, men nu börjar det bli tröttsamt. Musiken är fortfarande alldels för intetsägande, och att inte ens en låt med den utmanande titeln Amerika Über Alles får det att tända till säger ganska mycket.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Total Chaos (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner