Joyzine.se


Recension - Skiva

Lake Of Tears
Moons and mushrooms, 2007
Skivbolag: Dockyard 1
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-22
Hemsida: www.lakeoftears.net

Bortsett från en melodiskt tillfredsställande bit – semiballaden Like a leaf – är ”Moons and mushrooms” en oerhört slätstruken inspelning. Borås gothförespråkare har lyckats med att spela in en platta som inte är provocerande dålig, men som har ett så platt uttryck att den inte säger ett dyft. Är det så här det ska låta hade Lake Of Tears gott kunnat stanna kvar i den dvala som rådde under flertalet år.

För att gothrock/metal ska vara intressant måste den ha själ och hjärta, stämning och dynamik. ”Moons and mushrooms” har ingetdera. Det är ett okarismatiskt staplande av riff och idéer utan mål eller relevans. Jag försöker uppriktigt talat hitta ljuspunkterna i det skräniga hopkoket, men jag hittar dem inte. Bortsett från Like a leaf finns ingen melodi som verkligen greppar tag.

Gruppen verkar vilja stå för ett brett sound och införlivar en rockådra i sin goth. Synd bara att den inte svänger. Daniel Brennare, vars insats inte kan kategoriseras som annat än sunkig, tycks även han ambivalent inför om han är en gothsnubbe eller avdankad rock n’roll-alkis. Det haltar betänkligt.

Lake Of Tears försöker säkert efter bästa förmåga på detta sitt sjunde fullängdssläpp. Men ”Moons and mushrooms” är bara en axelryckning. En skiva med identitetslös goth som knappast kommer övertyga några oinvigda lyssnare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner