Joyzine.se


Recension - Skiva

The Mighty Mighty Bosstones
The Magic Of Youth, 2011
Skivbolag: Mighty Rare Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-06
Hemsida: www.bosstonesmusic.com

The Mighty Mighty Bosstones var ett av de allra första banden jag såg på min allra allra första Hultsfredsfestival år 2000. Det var alls inte planerat att jag som fullständig festivalrookie skulle se gänget, men jag hamnade av någon anledning vid scenen och tjusades å det grövsta av bandets vitalt sprakande framträdande.

Därför blir det lite lustigt att, när jag nu si så där elva och ett halvt år senare slutligen recenserar min första The Mighty Mighty Bosstones-platta, så heter den ”The Magic Of Youth”. Det är oerhört talande på något sätt.

För faktumet är sådant att Boston-orkestern låter minst lika ungdomlig och vital idag som de gjorde på Pampas-scenen för de där drygt elva åren sedan. Detta trots att de hunnit fira 25 år som band och släppa tvåsiffrigt antal plattor. Gruppen producerar skapunk som om de var ett gäng ungdomar som just klivit in i sin ringhörna.

”The Magic Of Youth” är fullproppad med snyggt blåsbestyckade refränger som är så trallvänliga och partyglada att det är fullständigt omöjligt att inte ryckas med. Dicky Berrett låter lika hungrig vid mikrofonen som bandet är intensivt bakom sina instrument och det är helt omöjligt att tänka sig att det här är samma gäng som jag såg den där gången. Det där med stagnation finns inte på kartan.

The Mighty Mighty Bosstones låter unga och jag känner mig, inte minst, ung igen när ”The Magic Of Youth” snurrar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Mighty Mighty Bosstones (2000-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner