Joyzine.se


Recension - Live

Graveyard
Putte i Parken, Karlstad
2012-07-04
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-07-05
Hemsida: graveyardmusic.com

Det är egentligen lite orättvist. Efter Flogging Mollys vansinniga punkurladdning på scenen bredvid framstår Graveyards retrorock ofrånkomligt som neråttjack. Hur mycket man än gillar bandet och dess musik är det en kontrast svår att smälta när speedat tjo och tjim förbyts i kontemplativ och långsam om än groovig rockmusik.

Det är synd, för Graveyard är ju egentligen så bra (rent av så bra att Chris Cornell hyllar dem när han går på scen senare under kvällen), så extremt tighta och utrustade med glimrande nummer som Uncomfortably Numb och Ain't Fit To Live Here. Men omständigheterna är fel. Flogging Mollys urladdning ligger som en våt filt över tillställningen och jag får svårt att tända till.

Med risk för att låta som en gammal maskin som hakat upp sig skulle gänget ha gjort sig betydligt bättre på en trång klubbscen än de tiljor som är Putte i Parkens näst största scen. Under sådana omständigheter har jag sett Graveyard vara fantastiska. Den här aftonen är de mest sövande.

Och det är egentligen inte deras eget fel. De gör vad de alltid gör och de gör det bra, men just ikväll räcker det inte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Johan Norström
Årets bästa 2012 enligt Nina Torbacke
Liquid Graveyard (2009-01-01)
Graveyard (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner