Joyzine.se


Recension - Live

Paramore
Pier Pressure, Göteborg
2010-06-20
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-21
Hemsida: www.paramore.net

Vissa band är bra live utan att vara riktigt imponerande. Det kanske låter som en paradox, men Paramore är ett typiskt sådant gäng. Jag trivs när de knyter ihop programmet på festivalhelgens näst största scen och tycker att det är en högst hemtrevlig spelning. Men jag hade lika gärna kunnat vara utan den.

Det hade varit lätt att peka ut det faktum att gruppens musik är synnerligen lättsmält som orsak till detta faktum, men så enkelt är det inte. Emotionellt lättsmält musik kan också vara explosivt imponerande live. Jag är övertygad om att Paramore skulle kunna vara det, men de är det inte.

Detta trots att sångerskan Hayley Williams jobbar stenhårt och att hennes inte fullt lika karismatiska bandkamrater bjuder på lite inrepad akrobatik där basisten plötsligt slår en tjusig kullerbytta över ryggen på en av gitarristerna. Det är kul, men inte oumbärligt och det är nog egentligen bara de riktiga diehard-fansen (läs flickor i fjortonårsåldern) som tycker att spelningen är jättekul.

En av dem får rent av komma upp och sjunga lite i sista låten. Ett hedervärt initiativ från gruppen som bidrar till att tjejen får med sig ett minne för livet i och med sin välkomnande inställning och öppna kärlek till fansen. Det är mer än man kan säga om en viss Jared Leto som står och tjuvkollar lite från kulisserna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Pier Pressure 2010
Årets bästa 2013 enligt Nina Torbacke

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


gabi, 2010-06-27 23:26:52 (90.236.227.160)

paramore är awesome live. inget snack om saken. sen om det inte faller recensenten i smaken är ju en annan femma. och jag var en lycklig flicka, men inte tusan är jag 14. gör om, gör rätt!

Echelon, 2010-06-24 17:14:57 (81.230.223.132)

Prata inte om Letos kärlek till fansen, han har så det räcker och blir över. Man kanske måste vara ett för att veta. Provehito In Altum! Du har dock rätt i att Paramore hade kunnat vara vassare, men om flickorna i fjortonårsåldern tyckte det var jättekul är det väll i alla fall en hel del som gick hem nöjda och lyckligare än någonsin. Allt som behövdes för att roa mig var Misery business på avstånd.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner