Joyzine.se


Fem korta

Sleeping Beauty

Fem korta frågor till Petter Seander, en av två allt-i-allofigurer i ep-aktuella duon Sleeping Beauty

Vilka är Sleeping Beauty?
Sleeping Beauty består av mig själv och Fredrik Liberg, vi är baserade i Göteborg. Vi började mest som ett kompisprojekt inspirerade av till exempel Jackson Browne, Ed Harcourt, klassisk singer/songwriter, pop, gubbrock… Vi hamnar nog i mitten av allt detta. Jag vet att några har nämnt Sparklehorse. Någon sade Beastie Boys, men det är ju helt galet. Det var nog alkohol inblandat. Om vi måste välja själva blir det nog countryrock.

Framtidsplaner?
Vi har spelat in en hel platta men försökte att hålla tillbaka och inte släppa ut allt samtidigt. Luta oss tillbaka och få perspektiv på materialet, möta publiken och skriva fler låtar. Det kändes som en given återvändsgränd att tömma sig helt utan att verkligen ha känt på sig själv som band. Vi har ju skött allt från låtskrivandet, hanteringen av alla instrument, inspelning och mixning i stort sett själva, denna självvalda ensamhet kan faktiskt vara lite farlig. I december ger vi oss ut på första sammanhängande turnén som band, sedan väntar klubbspelningar runtom i landet under februari och mars. Det blir ett kul test! Kanske lite nya inspelningar under julen. En video till är på gång i alla fall…

Senaste riktiga "wow"-upplevelsen när det kommer till en platta eller någon nyupptäckt artist/grupp?
Jag bröt ihop helt när kanadensiska singer/songwritern Rosie Thomas nya album släpptes i höstas. Vissa av låtarna är obeskrivligt vackra, sköra och spetsiga. Dessutom har hon en röst som inte är av denna värld. Sedan har jag ju varit ständigt inspirerad av de tre Ryan Adams-albumen i år. Han slutar aldrig förvåna. När det gäller svensk musik så trodde jag inte mina öron när Deportees-plattan kom förra året. Den är sjukt bra.

Senaste stora "besvikelsen" över en platta eller en artist/grupp?
Haha, fram med stora motorsågen alltså? Jag blev vansinnigt besviken när jag såg en DVD med Gene Simmons och en gång för alla fick klart för mig att han är helt vrickad och äcklig. Det gör alltid ont att slå sönder sina barndomsillusioner. The Demon var ju gud när man var tretton…

Största upplevelsen med Sleeping Beauty hittills?
Det var en dag i somras, det regnade, datorn krånglade, strängarna var gamla och ostämda, ändå kändes det som om vi verkligen hade något bra på gång. Det har funnits en positiv vibb kring vår musik hela tiden, folk har uppmuntrat oss, tvingat oss att nå högre resultat. Jag kan inte lyssna på vår musik själv längre men det man lever för är ju att höra att den betyder något för andra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Christian Stenbacke 2005-11-22
Foto:
Hemsida: www.sleepingbeautyrocks.se

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner