Joyzine.se


Recension - Live

Angel Haze
Uddevalla Solid Sound
2014-08-29
Av: Johan Olsson
Publicerad: 2014-08-30
Hemsida: www.angelhazemusic.com

Strax efter midnatt. direkt efter Timbuktus fartfyllda spelning på Carmencita-scenen, var det dags för en av årets internationella bokningar, Angel Haze. Stämningen är förväntansfull trots ganska lite folk framför scenen. Spelningen börjar med ett fem minuter långt DJ-set som hade känts mer hemma på en klubbspelning, men som ändå lyckas få bra fart på publiken.

När sedan Angel kommer upp på scen gör hon det tillsammans med en gitarrist och en trummis. Inledningen är hård, rå och avskalad med distad gitarr och tunga beats. Scenljuset är dämpat och när Angel kryper ihop på scen samtidigt som hon skickligt sprutar ut sina texter känns det mer som att jag är på en metal-spelning än en hiphop-spelning. Skillnaden mot Timbuktus konsert 20 min tidigare är enorm och jag gillar Uddevalla Solid Sound försökt visa upp bredden inom hiphop-genren.

Trots att fredagen efter en del inställda spelningar fått lite väl mycket hiphopakter på schemat gör Angel en grym insats som visar hur bra riktigt tung hiphop kan vara. Haze avslutar med att rappskrika ”I Run New York” på det extremt monotona beatet i låten New York. Jag tror henne.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner