Joyzine.se


Recension - Live

The Brian Jonestown Massacre
Accelerator, Stockholm
2008-06-25
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-07-02
Hemsida: www.brianjonestownmassacre.com

Jag är förstås inte förvånad att jag fortfarande 20 minuter efter utsatt tid står och väntar på Anton Newcombe och dennes The Brian Jonestown Massacre. Jag står lydigt kvar och väntar på spektaklet jag vet kommer att komma. Färska rapporter från Göteborg säger att Anton var på alldeles strålande humör dagen innan, där det både skämtades friskt och lektes trivia med publiken. Och är det inte ett litet leende på den egensinniga frontmannens läppar (det kan i och för sig vara någon form av spasm också) när han väl marscherar in på scenen med sin laptop i högsta hugg? Ett vykort hem till mamma heter det, en mor som han för övrigt hatar men samtidigt måste respektera. Logiskt? Självklart inte. Det ska det inte vara heller.

Vi har finbesök den här gången också, tamburinmannen själv- Joel Gibbon - har tryckt upp sina karakteristiska glasögon på sin mössbeklädda hjässa, laddat tamburinen och ser faktiskt mer än lovligt uttråkad ut hela spelningen genom. Var det någon som sade öken? Öken är en väldigt bra beskrivning på massakerns prestation på årets Accelerator, Gibbons bristande engagemang blir representativt för hela bandet och sprider sig likt en löpeld i hela lokalen.

Det hjälps inte att Anton önskar livet ur Jay Z, imiterar avlossandet av ett raketgevär och bråkar med medlemmar i bandet, i vanlig ordning, The Brian Jonestown Massacre har helt enkelt en extremt dålig dag. Kanske blev gårdagens urladdning i Göteborg alldeles för svår att återhämta sig från? Det fåtalet gånger det faktiskt spelas musik känns det bara segt och urvattnat, psykedelisk rock i all ära, men när slentrianen smyger sig in och ett gig bara blir till ännu en dag på jobbet, då är jag inte särkskilt imponerad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2006

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner