Joyzine.se


Recension - Skiva

The Defectors
Bruised and satisfied, 2007
Skivbolag: Bad Afro Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-05-01
Hemsida: www.thedefectors.com

“I gonna’ fuck you ‘cause you’re lookin’ good”. Vad mer behöver sägas egentligen? Jag älskar verkligen band som kör stenhårt på sitt showmanship, men ändå har en distans till sig själva. Alltså, show är show, då kör man grejen fullt ut, men samtidigt kan man driva med sig själv och sin genre. Danska The Defectors hör till just den här kategorin. Genren är skräck/horror/garagerock. De stora idolerna är The Misfits, men det stannar inte där. Där The Misfits kör på en mer renodlad garagerock/punk väver The Defectors in betydligt mer från 60-talets surfmusik. Skräckrock möter surfmusik, ja, det kan bara sluta på ett sätt. Catchigt!

”Bruised and Satisfied” är egentligen tänkt att komma till sin rätt som vinyl, de första sju spåren är tänkta att vara en A-sida med strikt skräcktema, medan resterande sex spår ska tjäna som mer rockorienterad B-sida. Men jag vet inte jag, hade det inte varit för låttitlar som Dancing Ghouls, I Want Blood och Resurrection, i motsats till Fuck You ’Cause You’re Lookin’ Good, You Better och Baby When You’re Gone, hade jag knappast märkt någon större skillnad.

Så, två olika teman på samma platta, kanske läge för två separata analyser då? Som skräckplatta funkar ”Bruised and Satisfied” absolut. En snällare variant av Marilyn Manson, men istället för berättelser om en dysfunktionell amerikansk ungdom handlar det här om dansade vålnader och en smak för blod. Här kommer också Mort Harders buffliga och skräniga sånginsats helt till sin rätta.

Maskulina jag-knullar-din-morsa-texter har aldrig varit min grej och det låter lika töntigt i The Defectors tappning. Tur för mig att jag har lätt att bortse från sådant, musiken kommer alltid i första rummet i mitt hus. Rent musikaliskt fortsätter The Defectors att linda sin lyssnare om fingret. Det är pampigt och popigt så det står härliga till! Perfekt för festen då det bara ska drickas öl och lyssnas på musik. Måhända att genren redan är tämligen tätbefolkad men jag tvivlar på att många gör det lika bra och inlevelsefullt som The Defectors.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner