Joyzine.se


Recension - Live

Rob Zombie
Sweden Rock Festival
2011-06-10
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-06-11
Hemsida: www.robzombie.com

Rob Zombie

Tycker man att hårdrocken börjat tappa sin teaterilska ådra, så dyker Rob Zombie upp som en liksminkad gubben-i-lådan och ingjuter hopp bland fansen och ställer alla jeans- och bandtröje-klädda grupper i skamvrån. Den uttalade filmfantasten har den klassiska bilden av King Kong som backdrop, som sällskapas av fyra främre tavlor med Dracula och Frankensteins monster.

Det var ett tag sen han senast spelade på svensk mark, men publiken hakar genast på i ”hey, yeah”-refrängen i Superbeast och hoppar som tokar i gamla White Zombie-favoriten More human than human. Badbollar skjuts ut under Mars needs women och Robban passar även på att två gånger gå ner från scen och möta publiken.

Han har även ett snuskigt tight kompband bakom sig; Marylin Manson-kändisarna John 5 och Ginger Fish och Wednesday 13-basisten Piggy D, som ser ut som en yngre och galnare Nikki Sixx.

En tunn version av Thunderkiss ’65 och viss upprepning i låtmaterialet får betyget att stanna på en fyra, men detta var utan tvekan en av de bästa spelningarna i Sweden Rocks historia.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalkollen 2011, del 3
Jösses vilken hårdrockssommar det blir!

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner