Joyzine.se


Recension - Live

Slayer
Sonisphere, Stockholm
2010-08-07
Av: Anders Nilsson
Publicerad: 2010-08-09
Hemsida: www.slayer.net

Den här recensionen skulle kunna vara en mening lång: Slayer öppnar med South of Heaven, klämmer in bland annat Dead Skin Mask, Mandatory Suicide, Chemical Warfare och Raining Blood innan det är dags att avsluta med Angel of Death. Mer än så ska man egentligen inte behöva säga.

Men vid det här laget har jag lärt mig att enbart en närmast oslagbar låtlista inte alltid räcker när det gäller Slayer. Bandet har med ett par undantag hållit hög klass på sina album de tjugo år som gått sedan ”Seasons in the Abyss”, samtidigt som konserterna blivit mer och mer som ett lotteri, där risken att bli besviken ofta varit större än chansen att bli hänförd.

Besökarna på Sonisphere Stockholm drog dock en vinstlott. Det vrål som går genom publiken redan när de första tonerna ljuder ur PA:t är mäktigt och den frenesi som släpps lös bland de främre raderna är imponerande. Publikens gensvar syns också direkt på scenen: Tom Araya må ha tvingats sluta headbanga, men han besitter fortfarande hårdrocksvärldens allra charmigaste leende. Gitarrduellanterna Jeff Hanneman och Kerry King är vässade till tänderna, samtidigt som Dave Lombardo är säkerheten själv bakom trumsetet. Den senare kunde dessutom ståta med festivalens överlägset bästa trumljud.

Slayer är inte längre alltid ett säkert kort, men när allt stämmer är bandet fortfarande precis hur bra som helst. Det enda man kan anmärka på den här dagen är att låtlistan, trots vädergudarnas försök att knäcka både publik och teknik, kunde varit tre-fyra låtar längre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Pray For Locust
Jösses vilken hårdrockssommar det blir!
Slayer (2008-07-03)
Slayer (2001-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner