Joyzine.se


Recension - Live

Slayer
Hultsfredsfestivalen
2002-06-14
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-06-24
Hemsida: www.slayer.net

Att se ett band som Slayer är underhållning av stora mått även om bandet inte är 100% på topp. Med hur många år som helst i hårdrocksbranschen och hur många käftsmällar som helst i bagaget är Slayer inget man vänder ryggen åt. De radar upp ett pärlband av klassiker och kör fullkomligt över publiken med sitt hårda pisk. Det är inte ofta dryga åttio minuter känns som några ynka ögonblick.

Bandet bjuder på ganska många stänkare från senaste albumet "God hates us all" och mellan dem är det gamla goda hits som läskar oss hårdrockstörstande yngel som trängs långt fram för att svettas till ikonerna. Vad sägs om War ensemble, Hell awaits, Raining blood och Seasons in the abyss? Just det, högoktaniga trashkarameller som det inte går att värja sig mot.

Tom Araya lägger sig allt som oftast an med en väldigt vänlig ton i mellansnacken för att sedan plötsligt vråla i enorm aggression. "Thank you for coming, thank you for supporting Slayer, IT´S TIME TO PAYBACK MOTHERFUCKERS!", bara för att ta ett exempel. Att gitarristerna Kerry King och Jeff Hanneman dessutom levererar brutala riff på varandra och gnider strängar så att de nästan tynar sönder förstärker bara intrycket ytterligare. Slayer är på gränsen till att vara ett av världens tuffaste liveband trots sin ålder och att formkurvan i sanning passerat toppnoteringen.

Original piskaren Dave Lombardo sitter numera bakom skinnen igen och hans insats är klanderfri. Hela bandets insats är klanderfri! De avslutar med en enorm version av Angel of death och lämnar scenen som kungar. I konkurrens med Arch Enemy festivalens bästa spelning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Mikael Mjörnberg
Den sociala medierevolutionen och festivalsommaren
Slayer (2008-07-03)
Slayer (2001-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner