Joyzine.se


Recension - Skiva

Grave
Back from the grave, 2002
Skivbolag: Century Media
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-10-14
Hemsida: www.grave.se

Grave spelar tungt, blytung death metal långt nerifrån magtrakten. Tyngd är ett positivt ord i metalsammanhang, men tyngden klarar sig inte på egen hand utan behöver uppbackning av en hel del andra ingredienser och där klarar sig bandet inte alls lika bra.

Att efter några års frånvaro från scenen döpa sitt ”comeback” album till ”Back from the grave” är fruktansvärt fantasilöst. Sådana ordkonstruktioner har använts miljoner gånger förut och tappat all charm vid det här laget. Men bandet har ju i och för sig aldrig visat sig särskilt fyndiga när det gäller skivtitlar, debutalstret hette ju som bekant ”Into the grave”. Då var det Entombeds basist Jörgen Sandström som stod för growlandet, han är dock sedan länge borta ur bilden och på denna utgåva hanteras de gutturala lätena av Ola Lindgren.

”Back from the grave” är i grund och botten ingen dålig skiva, den är bara ointressant. Bandet satsar helt och hållet på att spela tungt och blir otroligt enformiga i längden. Om man inte satsar sin fulla koncentration på varje enskild ton låter skivan som en jämntjock sörja. Allt låter ungefär lika, som en stor tung matta av bakgrundsskval. Lite mer attack, mangel och kanske en och anan melodi skulle kunna lyfta inspelningen, men detta sker icke. Kvalitativ döds, ja visst, med utan något som engagerar över huvud taget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Nina Torbacke
Mitt 2000-tal
Graveyard (2012-01-01)
Graveyard (2008-07-17)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner