Joyzine.se


Recension - Skiva

Liquid Graveyard
On Evil Days, 2009
Skivbolag: My Kingdom Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-21
Hemsida: myspace.com/liquidgraveyard

Jag gillar upplägget. Att utan att egentligen begränsa sig sy ihop riktigt musklig death metal och svävande progressioner har stor potential. Men samtidigt är jag väl medveten om hur många som har plockat upp just sådana tankar och misslyckats kapitalt. Jag menar hur många band som spelar ”hybrid metal”, ”fusion metal” eller ”cyber metal” har ni inte skrattat åt genom åren?

Liquid Graveyard står emellertid för ren och pur kvalitet. Det står bandledaren John Walker (ex-Cancer) som garant för. Och kanske är det just rutinen som gör ”On Evil Days” till den inbjudande platta det ändå är. Istället för att, som så många unga band, bara rikta in sig på vad som låter fränt och fräckt för stunden har Walker låtit musiken leda vägen.

Resultatet är ett hopkok som inte klarar att ducka schizofrenistämpeln, men som ändå har en hyfsat tydlig röd tråd. Med skickliga sångerskan Raquel Walker i spetsen släpper bandledaren loss ett skådespel där gränserna är flytande. Ljudet är förhållandevis modernt men inom dess ramar blir dödsmetall till gothic metal som i sin tur blir progressiv rock. Det svänger friskt och man tappar aldrig intresset.

Liquid Graveyard är beviset på att hybrid metal faktiskt kan funka även utanför papperet. Även för oss som i grunden är lite mer konventionella.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Liquid Graveyard (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner