Joyzine.se


Recension - Skiva

The Fiery Piano
Second Space, 2013
Skivbolag: Mega Mountain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-02-10
Hemsida: thefierypiano.com

”Second Space” är en tidsmaskin. Tillbaka till ett 90-tal när den här typen av lo-fi-pop var det nya svarta, när hypade samlingar släpptes från ännu mer hypade skivbolag och när sångfilter, skeva gitarrer och en allmänt dryg svårmodsattityd var det allra mest eftersträvansvärda en simpel poppare kunde komma på.

Problemet med att färdas tillbaka i tiden är att man (ja ni har väl sett filmerna?) blir lite perplex över hur illa det var ställt förr. ”Second Space” är ingen vidare upplyftande nostalgitripp om vi säger så, om det nu ens är rätt att använda ett ord som nostalgi när man inte ens ser tillbaka på den där epoken med särskilt mycket värme.

Jag tror inte för en sekund att Gustaf Montelius och hans skötebarn The Fiery Piano försöker låta retro med flit. Det blir bara så att den garderobsinspelade popmusiken låter precis som den gjorde förr. Mer än tio år försent. För poplåtar som bygger mer på attityd än musikalisk kvalitet var kanske inne (om än inte bra) då, men är knappast bättre idag. Den dumdryga sången och avsaknaden av välvilliga melodier och refränger gör mig snarast trött, kanske för att jag varv på varv på varv försöker förstå storheten med den här musiken utan att nå fram.

”Second Space” är helt enkelt inte så mycket mer än en oangenäm tidsresa som jag, och förmodligen även ni, hade klarat er väldigt väl utan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner