Joyzine.se


Recension - Skiva

Unwritten Pages
Noah, 2010
Skivbolag: ProgRock Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-12-18
Hemsida: www.unwrittenpages.com

I presstexten beskrivs ”Noah” som ett episkt konceptalbum, som i korta drag handlar om en pojke och en flicka som bor i den futuristiska staden Utopia City och som blir tvingade att lämna sin planet för att bosätta sig på Mars.

För mig är inte ”Noah” episkt. Det är ett mastodontverk i form av två skivor med mastodontlånga låtar. Sci-fi från 80-talet är influenserna och det märks väldigt tydligt. Välj vilken rulle som helst från det svunna decenniet och någon av låtarna på detta oändliga konceptalbum skulle passa in där alldeles ypperligt.

Hela albumet känns som ett futuristiskt svar på rockmusikalen Jesus Christ Superstar men lyckas tyvärr aldrig nå samma höjd. Låtarna är långa och även fast de bitvis innehåller sekvenser med underbart gittarmangel är de tyvärr inte särskilt intensiva och det gör att det blir lite tråkigt att lyssna på.

Det är lite så med konceptalbum som det är med långa filmer. Det måste hända något under hela den långa tiden annars tappar man fokus på handlingen och det enda man slutligen fokuserar på är just längden. Tyvärr händer det inte så särskilt mycket dramatiskt i Unwritten Pages långkörare och mina två bestående intryck är tyvärr att detta konceptalbum är alldeles för långt och tråkigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner