Joyzine.se


Recension - Demo

Colossus
Spiritual Myiasis
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-10
Hemsida: www.colossus.se

Trion Colossus fortsätter att plocka sina frön i stoner- respektive sludge-djungeln. Sen tar de dem med sig hem och planterar dem kärleksfullt tillsammans i samma kruka ute i garaget. Utan att på något sätt övervattna eller utsätta dem för särskilt mycket solljus låter de dem sedan gro och ta näring av varandra.

Pretentiös beskrivning? Ja kanske det, men så är Colossus ganska pretentiösa också. I alla fall för att röra sig i en genre där herren på täppan mest brukar utmärka sig genom att lukta mest svett och odla yvigast skägg.

Jag gillar idén med Colossus, men precis som var fallet för ett år sedan när ”The Mechanical Engineering of Living Machines” låg på recensionstallriken gillar jag inte riktigt resultatet av den där odlingen.

Den släpigt pårökta ökenrocken skruvas några varv för långt när Colossus tror att de är Mastodon eller något annat band som andas progressioner och börjar mecka alldeles för mycket. Flera partier tar ordentligt stryk av att inte få vara simpla utan lindas in i snåriga trumkomp och aviga låtstrukturer. Det är givet att trion vill stå ut från mängden, men jag är ganska övertygad om att man hade lyckats med det om man bara hade nöjt sig med att väva ihop pårökt stoner med slemmig sludge på gränsen till doom.

I nuvarande utförande tappar gruppen tråden alldeles för mycket och när sången dessutom fortsätter att vara ganska jobbig förstärker det bara helhetsintrycket att de långa låtarna är transportsträckor snarare än något som bör läggas på minnet som steg framåt från en grupp för framtiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Colossus (2013-01-01)
Colossus ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner