Joyzine.se


Recension - Skiva

Amon Amarth
With Oden On Our Side, 2006
Skivbolag: Metal Blade
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-10-10
Hemsida: www.amonamarth.com

Snacka om revansch! Efter slöa, oengagerade, ja rent av dödstrista ”Fate Of Norns” var det faktiskt så att jag började tvivla. Efter lysande skivsläppen ”The Crusher” och ”Versus The World” verkade det som om formkurvan vände drastiskt neråt i och med ”Fate Of Norns”. Som om Stockholms Amon Amarth gjort sitt i den absoluta dödsmetalltoppen. Där fanns ingen glöd, inget driv, inga idéer eller någon känsla. Att kalla den skivan för en besvikelse är att underdriva. Men i och med färska ”With Oden On Our Side” visar gänget att jag var totalt ute och cyklade som räknade ut dem efter blott ett misslyckat albumsläpp. Den här gången handlar det återigen om pur kvalitet.

Amon Amarth har hittat tillbaka till sin formel igen. Borta är det trista mellantempot från för några år sedan. Nu glöder det om de distinkta riffen igen och bandet visar större skaparlust än någonsin tidigare. Vikingatemat (som vanligt) backas av underfundigt gitarrlir där så väl melodiska slingor som kantiga riff tillåts briljera. Allt är så dynamiskt och välarrangerat att det inte går annat än att njuta.

Trots att det stabila grundsound som alltid varit gängets signum dominerar plattan svävas det ändå ut en hel del. I Asator hörs exempelvis ett riff som inte alls skulle vara malplacerat på någon av In Flames senare ansträngningar. Med en viktig skillnad. Istället för att modernt hotta till det i ljudbilden låter Amon Amarth riffet underkasta sig låten och soundet. Snyggt! I Gods of war arise lånar stockholmarna precis lagom av sin egen Death in fire vilket självklart låter alldeles fantastiskt.

”With Oden On Our Side” är förstklassig melodisk dödsmetall som inte låtit sig duperas av några moderna trender eller normer. Det är musik precis som Amon Amarth ska spela den. Från Fredrik Anderssons precisa trumspel, via det redan uppskrivna gitarrliret till Johan Heggs köttgrowl fungerar det prickfritt. Amon Amarth är tillbaka på rätt spår och ”With Oden On Our Side” är ett av årets mest stabila dödsmetallverk så här långt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2008
House of Metal 2012 i bilder (del ett)
Amon Amarth (2010-06-19)
Amon Amarth (2008-06-28)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner