Joyzine.se


Recension - Skiva

Dragontears
Turn On Tune In Fuck Off, 2010
Skivbolag: Bad Afro Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-11-04
Hemsida: myspace.com/dragontears2000

Det här blir sista albumet under Dragontears-flagg för frontmannen Lorenzo Woodrose. Från och med nu har han bestämt sig för att de flummigare bitarna av hans musicerande även ska kunna rymmas under huvudsysslan Baby Woodrose vingar och ”Turn On Tune In Fuck Off” är därmed att betrakta som en svanesång.

Det hade kunnat vara väldigt sorgligt. Speciellt med tanke på att Dragontears tidigare, inte minst på ”Tambourine Freak Machine” som kom härom året, framstått som det perfekta sidoprojektet. Ett band som trots sin projektstämpel levererade oerhört levande och tilltalande musik där retro mötte psykedelia på ett genomtänkt men ändå lättsamt sätt. Att all denna lekfullhet ska kunna rymmas under Baby Woodrose rockflagg känns föga troligt.

Men det blir aldrig särskilt sorgligt. Briljansen och själen finns nämligen inte närvarande på den här tredje skivan från Dragontears. Plötsligt framstår gruppen som allt det där som sidoprojekt ofta gör. Det är lite lealöst och oinspirerat som om det inte alls gällde livet längre. ”Turn On Tune In Fuck Off” är psykedeliskt harvande utan poäng. Låtarna och melodierna som gjorde föregångaren så stark lyser helt och hållet med sin frånvaro.

Att jag slumrar till i en oplanerat lång powernap när jag lyssnar på de här melodierna för tionde gången är väl mitt sätt att efter att ha blivit het och snöat in på dem i slutändan säga fuck off till Dragontears.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dragontears (2008-01-01)
Dragontears (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner