Joyzine.se


Recension - Skiva

Mattias Lies
The Changing (CDs), 2012
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-09-06
Hemsida: www.mattiaslies.com

Det där med variation är viktigt, men det är inte alltid det är till det bättre. Mattias Lies har alltid varit reflekterande och genomtänkt, men när han i nya singeln The Changing försöker skapa introvert rockmusik är jag inte riktigt med på tåget.

Det handlar inte så mycket om att låten i sig redan känns väldigt gjord eller att Lies skulle ha tagit ett stort steg från sitt tidigare stuk (han har varit och nosat på den riktiga rockformeln även förr), utan snarare att sångaren inte riktigt kommer till sin rätt här. Hans säreget intressanta stämma hamnar i bakgrunden när suggestiva takter och mörkt munspelsylande ska ta plats och det hela känns mest som ett steg in i någon annans kölvatten.

Det är förstås möjligt att The Changing är ett stycke som lyfter och får en skönare lyster när det lyfts in i ett större sammanhang (läs album), men det skulle i så fall vara ett kraftigt avsteg från formen för Lies. Han har ju, som bekant, ofta varit lysande i singelformat för att sedan inte riktigt lyckas imponera genom hela plattor.

Men inte den här gången, den här amerikanskt klingande lilla fyraminutersbiten får mig inte på fall...alls.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mattias Lies (2008-01-01)
Mattias Lies (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner