Joyzine.se


Recension - Skiva

Mattias Lies
Believes (CDs), 2011
Skivbolag: Tailor Made
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-13
Hemsida: www.mattiaslies.com

Låten som sådan har tydligen varit med i något datanörd-sammanhang (läs: onlinespel) som i sin tur var en del av den mäktiga Världsutställningen. Ett hyfsat ställe att få exponering på som aspirerande stjärna på singer/songwriter-scenen skulle man kunna säga.

Huruvida Believes gjorde sig i sitt sammanhang eller inte har jag inte den blekaste aning om, men stå på egna ben det klarar den sannerligen. Ni som hängt med genom åren vet att jag hyllat Mattias Lies i singelformat och haft lite fler (inte många, men ändå fler) förbehåll när det kommit till långkörarna. Det här är inget undantag.

Believes är en liten pärla. En tillbakalutad och reflekterande rockballad där Lies aspirerar på att få trängas med de stora gitarrskalderna. Sången är känslig och originell och melodin som blommar ut som starkast i refrängen är smittsam utan att bli påträngande. Det är som en sval bris som sveper genom ett rum där spänningen går att ta på.

Ja, ni hajar utan att jag går igång som en tok med lökiga metaforer. Mattias Lies befäster sin plats som en lovande singer/songwriter med den här singeln och nu vore det väl själva fan (ursäkta uttrycket) om han inte skulle klara att stå hela distansen ut även på kommande fullängdare.

Obs, bör dock inte avnjutas med Jolt Cola utan snarare med ett glas vin av finare dignitet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mattias Lies (2008-01-01)
Mattias Lies (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner